Login | Cont nou
MENIU WEBSITE
 1. HOME
 2. DESPRE NOI
 3. NOUTATI
 4. PRODUSE
 5. SERVICII
 6. PREZENTARI / DOCUMENTATIE
 7. GALERIE FOTO/VIDEO
 8. TERMENI SI CONDITII
 9. LINKURI UTILE
 10. BLOG
 11. CONTACT
ABONARE NEWSLETTER

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

sigle
SOLICITA OFERTA/INFORMATII
Utilizator: Neautentificat

INDUSTRIA CHIMICA DIN UE – IN CRESTERE IN ULTIMELE 4 LUNI

Industria produselor chimice crește pentru al patrulea trimestru consecutiv , ajungând la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani – conform Raportului CEFIC (Bruxelles, 28 mai 2014)
CEFIC (Consiliul European al Industriei Chimice) este o organizație creata în 1972 cu sediul la Bruxelles,care reprezintă 29.000 de companii ce produc aproape o cincime de produse chimice din lume și angajează 1,2 milioane de oameni.
Conform analizelor si statisticilor efectuate – vânzările totale produse chimice din UE în primele două luni ale anului 2014 au fost cu 0,3 procente mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut si cu doar 2,7 la sută mai mari decât în timpul crizei economice (anul 2008).
In comparatie cu prima parte a anului 2013, in martie 2014 produsele petrochimice au scazut cu 7,7 % ; aceasta scadere abrupta a fost parțial compensată de un 6,5 la suta crestere a producției de produse chimice de specialitate și un 5,6 la suta crestere a produselor anorganice de bază. Polimerii au crescut cu 1,3 la sută de la an la an, în timp ce produsele chimice pentru productia de larg consum a crescut cu 0,3 la sută.
Nivelurile de încredere pentru acest sector au scăzut ușor în aprilie 2014 (cu 0,7 % ) comparativ cu situația de acum o luna, dar rămâne cu mult peste media pe termen lung.
Indicatorul de încredere UE industria chimica (CCI) a arătat un usor declin în luna aprilie, desi comenzile generale și nivelul stocurilor curente s-au îmbunătățit ușor.
Detalii citi pe:
http://www.cefic.org/